Notícies

Galilea.153

Galilea.153, la nova revista de CPL

El Centre Pastoral de Litúrgia inicia la nova revista Galilea.153. Amb una sala de Sant Pau del Camp plena fins dalt, es va presentar la nova revista de CPL Galilea.153 en un acte emotiu a càrrec la directora del nou projecte Maria Àngels Termes, la benedictina Maria del Mar Albajar i Josep Maria Romaguera; i que pretén “establir ponts entre la litúrgia i la vida” segons ha explicat Termes. Els laics i les laiques ja poden gaudir d’una revista de litúrgia adreçada a ells. Amb el nom Galilea.153 Litúrgia, pastoral i vida cristiana la nova revista vol adreçar-se a un públic molt ampli tant de Catalunya com de la resta de l'Estat.

Arquebisbat de Barcelona, 17 abril 18

Galilea: “És el lloc on transcorre gran part de la vida pública de Jesús, a més de ser la terra presentada com l’escollida per Déu, seu de l’Evangeli i de la revelació del Fill de l’Home” explica Termes. “Volem indicar que la litúrgia ve de la vida quotidiana i torna a la vida quotidiana, com Galilea” ha finalitzat. Segons els creadors de la revista el punt és una picada d’ull a internet, ja que “per primer cop no solament serà una revista en paper sinó que també hi haurà una web que servirà per crear interacció amb el públic”. Finalment el número 153 es refereix al nombre de peixos grossos que pesquen els deixebles en l’aparició del ressuscitat al llac. “153 és el número triangular de 17, número de bellesa geomètrica per als grecs, que significa que els destinataris de l’Evangeli també són els no creients” ha explicat Romaguera.

'La litúrgia és obra de Déu i del treball del poble'

Segons Maria del Mar Albajar “la litúrgia no pot ser mai individual perquè sempre és una trobada i qui la celebra és el poble”. Per la nova revista la litúrgia que volen emprar dins el nou format és aquella “acció que té en compte a cadascun dels que hi participen sense oblidar en cap cas que la litúrgia és un regal de Déu”.

 

<< Anar a la pàgina de notícies