Vida Creixent

Moviment Cristià de Gent Grant

Som un grup de persones jubilades que ens reunim dues vegades al mes, el dissabte a la tarda. La trobada acaba amb l'assistència a la Missa.
Aquest és el tercer curs i hem reflexionat sobre els temaris:

Evangeli de Sant Marc
La Fe Cristiana, porta sempre oberta
Signes del Regne de Déu
Sempre en contacte amb el president diocesà de Barcelona Sergi Óliba i Bernardó, que ens té al corrent de les novetats.
El Consiliari és el rector i l'animadora del grup és Sor M ª Josefa Moreno

www.vidacreixent.org

 

Què és Vida Creixent?
És un moviment eclesial d’apostolat seglar que va néixer l’any 1962 a França, sota tres lemes que en formen les bases: espiritualitat, apostolat i amistat.

Quin objectiu té?
Difondre el missatge evangèlic entre totes les persones que vulguin rebre’l, però molt especialment entre els jubilats i persones grans que vulguin compartir amb nosaltres les nostres experiències i vivències en la fe.

Qui en pot formar part?
Cal dir que, tot i que parlem de jubilats, no vol dir això que aquestes persones tenen l’exclusivitat.
S’hi poden vincular tots els homes i dones a partir dels 50 anys, encara que no estiguin jubilats. No significa això que vetem l’accés als joves, sinó més aviat que tenim interessos diferents, motiu pel qual ells troben altres àmbits més adequats.

Quina aportació pot donar VC a l’Església?
L’Església actual està mancada de vocacions, tant sacerdotals com religioses, i cal pregar per elles; necessita ajuda, gent que s’involucri per palliar les necessitats i soledats d’altres, com ara els voluntaris a Càritas; fan falta persones que puguin tenir una paraula d’amistat i consol envers el patiment dels altres... Els membres de Vida Creixent miren d’ajudar en tot el que poden a tothom qui ho necessiti, sense esperar res a canvi.

Els patrons són Simeó i Anna, per què?
Els qui formen part del nostre moviment som d’edat avançada, per això calia trobar entre els sants de l’Església alguns que compartissin anys. Simeó és l’ancià que havia rebut la gràcia de no morir fins veure el Messies i Anna era una vídua que, des que va morir el seu marit, va quedar al ser vei del temple, i també era gran. La festivitat és el 2 de febrer, la presentació del nen Jesús al temple. Aquell dia es va acomplir la profecia i Simeó va pronunciar aquella cèlebre frase: «Senyor, deixa que el teu ser vent se’n vagi en pau, com li havies promès. Els meus ulls han vist el Salvador!»